2011-05-23 - Zöldséges hajdinakásával töltött-sült paradicsom ruccolával - Főzőbemutató

Zöldséges hajdinakásával töltött – sült paradicsom ruccolával

Hozzávalók
20 dkg hajdina
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csomó petrezselyem
10 dkg vaj
1 kis darab cukkini
1 marék vágott bazsalikom
2-3 szál spárga
1 kis fej karalábé
4 nagy paradicsom (lehetőleg egyforma méretű)
1 marék ruccola
balzsamecet, olívaolaj, parmezán sajt

Elkészítés
A hajdinát dupla mennyiségű vízben megfőzöm, a főzővízbe beledobok 1 fej vöröshagymát és 2-3 gerezd fokhagymát, ízesítésnek, sózzuk és majdnem készre főzöm, kb. 30 perc alatt.
Felaprítom a cukkínit, a spárgát és a karalábét, akkor jó, ha mindegyikből kb. egyenlő mennyiségű áll rendelkezésre. Sóval, borssal, olívaolajjal, vágott bazsalikomlevéllel és apróra vágott petrezselyemmel fűszerezem, hozzáadom a reszelt parmezánt is.
Hozzákeverem a megfőtt, leszűrt hajdinát és jól összekeverem.
A paradicsomokra kalapot vágok és a belsejét kivájjuk.
A hajdinamasszát beletöltöm és visszateszem a „kalapokat”.
A sütőt előmelegítem 180°C-ra. A tepsit kibéleljük sütőpapírral és ráültetjük a paradicsomokat. Kevés olívaolajjal meglocsoljuk a tetejét.
Kb. 10-15 perc alatt készre sütöm.
A ruccolát olívaolajjal és balzsamecettel ízesítem, így tálalom.




KORÁBBI ESEMÉNYEK