2011-02-05 - WOK-ban pirított gyümölcsök - Főzőbemutató

WOK-ban pirított gyümölcsök

Hozzávalók
1 mangó
1 kis ananász
1 alma
1 banán
1 marék bármilyen aszalt gyümölcs (áfonya, meggy, cseresznye, stb..)
1 marék mandula
4 ek. kristálycukor
5 cl rizsbor
1 ek. méz
1 cs. vaníliás cukor
némi kókusz chips

Elkészítés
A kristálycukrot karamellizáljuk a WOK-ban. Keménységi sorrendben hozzáadjuk a gyümölcsöket (a legkeményebb kerül bele legelőször) és folyamatos keverés mellett –magas hőmérsékleten pirítjuk. Hozzáadjuk a rizsbort, a mézet és a vaníliás cukrot.
A tetejét kókusz chip-szel díszítjük.
Kínálhatunk hozzá karamellszószt, vagy vanília fagylaltot.
 




KORÁBBI ESEMÉNYEK