2012-03-06 - Tikka masala karfiollal - Főzőbemutató

Tikka masala karfiollal

Hozzávalók:
1 közepes fej karfiol
2 dl kókusztej
2-3 evőkanál zabtejszín
20 g paradicsom püré
1 csomó friss koriander
garam masala fűszerkeverék
őrölt koriander
római kömény
2 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 nagyobb babérlevél
10 dkg keshudió
körömnyi friss gyömbér
A vöröshagymát félfőre vágom, a fokhagymát és a gyömbért vékony szeletekre. Annyi napraforgó olajat teszek rá, hogy éppen ellepje. Megfűszerezem, hozzáadom a paradicsompürét és nagyon alacsony fokozaton addig főzőm, amíg a hagyma szétesik.
A kókusztejbe beleszórom a keshudiót, kevés vízzel higítom, hozzáadok egy egész darab fahéjat, babérlevelet és alacsony fokozaton megfőzöm a keshudiót (kb. 15 perc). Ha elkészült, a fahéjat és a babérlevelet kidobom.
Botmixerrel leturmixolom a keshudiós kókusztejet, majd a fűszeres, olajos hagymákat is. Végül összekeverem a két pürét, sózom.
Darabokra szedem a karfiolt, megpárolom (gőzpárolóban 18 perc).
Tálaláshoz szeletekre vagy kisebb darabokra vágom, meglocsolom a tikka masala-val és apróra vágott korianderrel díszítem, ízesítem.



Készítette: Kiripolszki István




KORÁBBI ESEMÉNYEK