2011-02-05 - Tésztában sült sertés szűzpecsenye, sütőtök pürével, párolt gombával - Főzőbemutató

Tésztában sült sertés szűzpecsenye sütőtök pürével, párolt gombával

Hozzávalók
1 kis fej kelkáposzta (kb. 30 dkg)
80 dkg sertés szűzpecsenye
só, bors
2 cs. leveles tészta (40-40 dkg)
kb. 1,5 kg sütőtök
szerecsendió
50 dkg apró szemű champion gomba

Elkészítés
A sütőtököt 4 darabba vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A sütőt hőlégkeverés 160°C-ra bekapcsoljuk és 40 percre betesszük a sütőtököt (középső tálca magasság).
Ha elkészült, a húsát kikanalazzuk és botmixerrel pépesítjük. Sóval és frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük.
A kelkáposztát leveleire bontjuk, megmossuk, torzsáját kivágjuk. A gőzpároló lyukacsos aljú tepsijébe tesszük és gőzpárolóban 100°C-on kb. 15 perc alatt megpároljuk. Ha elkészült, sózzuk, borsozzuk.
A TeppanYaki-t felforrósítjuk és egy papírtörlő segítségével megkenjük vékonyan napraforgó olajjal.
A sertés szüzet sózzuk, borsozzuk és a TeppanYaki-n maximális hőmérsékleten kérget sütünk rá (minden oldalán körbe-körbe kb. 1 perc).
A leveles tésztát kisimítjuk, megsózzuk. Egy-egy adag tésztára 4-5 kel levelet fektetünk, úgy, hogy beborítsa a tésztát. Középre rátesszük a húst és szorosan feltekerjük a tésztát, az illesztés az aljára kerüljön.
A kombi gőzpárolóban „profi sütés” üzemmódban 180°C-on 30 percig pároljuk/sütjük.
Ha elkészült, rövid ideig hagyjuk pihenni, mielőtt felvágnánk.
A gombát a gőzpároló lyukacsos tepsijébe tesszük és 100°C-on 10-15 percig pároljuk (mérettől függően).
A sütőtök pürét két evőkanál segítségével galuskává formázzuk.
A húst kb. 2 ujjnyi vastagon felszeleteljük és a gombát mellétéve tálaljuk




KORÁBBI ESEMÉNYEK