2011-11-10 - Tagliatelle rozmaringos-vörösboros kacsaraguval - Főzőbemutató

Tagliatelle rozmaringos-vörösboros kacsaraguval

Hozzávalók
-40 dkg tagliatelle tészta
-2 db kacsamell
-1 evőkanál paradicsom püré
-kevés olívaolaj
-1 nagy fej vöröshagyma
-2 szál sárgarépa
-1 szál angolzeller
-2 gerezd fokhagyma
-2 db paradicsom
-1 ág rozmaring
-só, bors
-1,5 dl vörösbor
-1 evőkanál lágy vaj és ugyanennyi parmezán, ízesítésnek

Elkészítés
A kacsamellről lefejtem a bőrét. Hosszában vékony szeletekre vágom a kacsamellet és a vékony szeleteket még csíkokra. A vékony csíkokat keresztben apró kockákra vágom, úgy, hogy a végeredmény darált húsra hasonlítson.
Serpenyőben, kevés olíva olajon lepirítom a fokhagymát és a vöröshagymát. Amikor aranysárgára pirult, hozzáadom az apró kockára vágott kacsahúst. Amikor a hús kifehérdett mindenhol, hozzáadom a paradicsompürét és tovább pirítom, hogy a paradicsom elveszítse a savasságát. Hozzáadom az apró kockára vágott angolzellert, sárgarépát és a rozmaringot is. Felengedem a vörösborral, kevés vízzel és fedő nélkül addig párolom, amíg a hús teljesen meg nem puhul és a szósz besűrűsödik.
Ha szükséges, utólag sózom, borsozom.
A tésztát a szokásos módon „al dente” kifőzöm, leszűröm.
Hozzáadom az elkészült raguhoz, hozzáadok egy felkockázott friss paradicsomot. A vajjal ízesítem, megszórom a parmezánnal, átforgatom és azonnal tálalom.



Készítette: Kiripolszki István




KORÁBBI ESEMÉNYEK