2012-04-03 - Sültrépa krémleves fokhagyma chipssel - Főzőbemutató

Sültrépa krémleves fokhagyma chipssel

Hozzávalók:
1 kg sárgarépa
olívaolaj
fehér balzsamecet
fél fej fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
1 csomó kakukkfű
petrezselyem
2 dl tejszín
diónyi vaj
cukor


Elkészítés:
A répát darabokra vágom és az olívaolajjal, balzsamecettel, sóval, borssal ,pici cukorral, kakukkfűvel, hagymával és a fokhagyma felével sütőben 180⁰C-on kb. 20 perc alatt pirosra sütöm.
Ha megsült a répa, akkor a zöldségeket beleteszem egy fazékba, felengedem dupla mennyiségű vízzel, hozzáadom a tejszínt és felforralom. Alacsony fokozaton addig főzöm, míg a répa teljesen puha nem lesz. Leturmixolom, diónyi vajjal dúsítom.
A fokhagymát vékony szeletekre vágom és bő olívaolajban pirosra sütöm.
A leves tetejére szórom és tálalom levest!




Készítette: Kiripolszki István




KORÁBBI ESEMÉNYEK