2011-05-23 - Ricottával töltött cukkini, sáfránymártással - Főzőbemutató

Ricottával töltött cukkíni, sáfránymártással

Hozzávalók
25 dkg ricotta
2 nagyobb cukkíni
6 db tojás
zsemlemorzsa
2 dl főzőtejszín
1 tasak sáfrány (0,12 g)
5 dkg vaj
só, bors, szerecsendió
petrezselyem
1 gerezd fokhagyma
1 maréknyi bazsalikom levél
1 ek reszelt parmezán

Elkészítés
A cukkíniből 3 cm magas tornyokat vágok és karalábévájóval kiszedem a középső, magos részét. Ügyeljünk arra, hogy alul ne legyen lukas a torony.
Sózom, borsozom a kivájt részt és gőzpárolóban, 100°C-on 3-4 perc alatt előpárolom.
A töltelékhez a ricottát elkeverem a sóval, a borssal és a fokhagymával, az apróra vágott bazsalikomlevéllel. Hozzáadom egy tojás sárgáját és a reszelt parmezánt.
A tölteléket púposra töltöm a cukkínibe, a tetejét megszórom zsemlemorzsával és meglocsolom olívaolajjal és 200°C-ra előmelegített sütőben, hőlégkeveréssel … perc alatt készre sütöm. Az utolsó 2 percre rákapcsolom a grillt is. Vigyázzunk! A grillel nagyon hamar megég.
A mártáshoz a főzőtejszínt felforralom, beleszórom a sáfrányt, 2-3 csipet sót és addig forralom, amíg szép sárga színű nem lesz.
A mártást rászedem a tányérra és ráültetem a cukkini tornyokat.




KORÁBBI ESEMÉNYEK