2011-04-08 - Répatorta a nyuszinak - Főzőbemutató

Répatorta a nyuszinak

Hozzávalók
4 tojás
30 dkg barna (nád) cukor
2 dl étolaj
28 dkg finomliszt
10 dkg darált mandula
1 cs vaníliás cukor
1 kk őrölt fahéj
40 dkg finomra reszelt sárgarépa
5 dkg kandírozott narancs
csipet só
1 ek friss gyömbér finomra reszelve
A krémhez:
1 cs Dr.Oetker marcipán ízű cukormáz (vagy bármilyen, de fehér színű legyen)
marcipán répák a díszítéshez

Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat összekeverjük minden egyéb más hozzávalóval, habverővel simára keverjük.
A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan a masszához keverjük egy fakanál segítségével.
Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük.
A sütőt 170°C alsó sütés+hőlég keverésre állítjuk és 45 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt rákenjük a zacskón lévő utasítás szerint elkészített cukormázat és marcipán répákkal díszítjük.


Tipp
Ha van otthon mascarponénk „elfekvőben” akkor 25 dkg-ot kikeverünk 10 dkg porcukorral és rákenjük a kihűlt tortára.




KORÁBBI ESEMÉNYEK