2011-06-14 - Rákfarok nyárson chorizoval és mézes chili szósszal, tortillával - Főzőbemutató

Rákfarok nyárson chorizoval és mézes chili szósszal, tortillával

Hozzávalók
16-20 db rákfarok
1 szál chorizo kolbász
1 db avokádó
édes chili szósz (készen kapható)
friss koriander
natur tortilla chips
olaj
só, bors, friss chili
bambusz nyárs

Elkészítés
A rákfarkat megpucolom, megmosom, páncélját lefejtem. A kolbászt kb. fél cm vastagságúra felkarikázom. A rákot és a kolbászt felhúzom a bambusznyársra, sózom, borsozom és egy kicsit pihentetem grillezés előtt.
Az avokádót kimagozom, cikkekre vágom és kivágom a héjából. Sózom, borsozom és kevés olívaolajjal meglocsolom. Ráteszem a tányérra.
A tányérra öntök a chili szószból az avokádó mellé. A nyársakat napraforgó olajon meggrillezem a TeppanYaki-n és tálalom. Friss chilivel díszítem, ha valaki erősen szereti, akkor ezzel tudja tovább ízesíteni.
A chipset külön tányérban kínálom hozzá.

Készítette: Kiripolszki István




KORÁBBI ESEMÉNYEK