2011-02-05 - Posírozott körte muskotályos borhabbal - Főzőbemutató

Posírozott körte muskotályos borhabbal

Hozzávalók
4 db szép nagy körte
2 dl muskotályos bor
3 db tojás
1 citrom
15 dkg cukor
fahéj, vanília, arany mazsola


Elkészítés-körte
A körtéket meghámozzuk és a magház eltávolítóval kiemeljük alulról a magházukat úgy, hogy a körte szára rajta maradjon.
A gőzpároló nem lyukacsos tálcájába beletesszük a kettéhasított vanília rudat, a fahéjat és 2 negyed citromot. Ráborítjuk a lyukacsos tálcát (fejjel lefelé) és erre ültetjük az előzőleg meghámozott és kimagházazott körtéket. 100°C hőmérsékleten 10 perc alatt megpároljuk (posírozzuk) a körtéket.
Elkészítés-borhab
Egy közepes méretű lábasban felteszünk vizet forrni.
A tojások sárgáját kézi habverővel habosra keverjük a cukorral és hozzáadjuk a bort.
Rátesszük a tálat a forrásban lévő vízre és gőz felett, kb. 5 percig, (a haberővel folyamatosan verve) „főzzük”. Vigyázzunk, nagyon könnyen „megfő”, leég az alja!
Könnyű habot kell kapnunk!
A körtéket tányérra ültetjük, nyakon öntjük a borhabbal és kevés fahéjjal megszórjuk.




KORÁBBI ESEMÉNYEK