2012-04-03 - Párolt mustáros nyúlcomb vadas mártással és spagettivel - Főzőbemutató

Párolt mustáros nyúlcomb vadas mártással és spagettivel

Hozzávalók:
4 db nyúlcomb
néhány kanál dijoni mustár (lehetőleg magos)
só, bors
1 db sárgarépa
1 kis zellergumó
2-3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál cukor
2 evőkanál tejföl
1 babérlevél
néhány ág kakukkfű
kevés tejszín
petrezselyem
8 dkg spagetti/fő (nyersen mérve)

Elkészítés:
Kicsontozom a nyúlcombot, csak a felső combot távolítom el. A csont helyét sóval, borssal, dijoni mustárral bekenem. Folpackba szorosan feltekerem és becsomagolom alufóliába. Gőzpárolóban 160⁰C-on 45 perc alatt készre párolom. Megnézem, hogy megpuhult –e?! Kicsomagolom és azonnal tálalom, vagy serpenyőben körbepirítjuk, hogy szebb legyen a színe.
A mártáshoz lepirítjuk a cukrot, rádobjuk a nyúlcsontot. Hozzáadom a darabolt zöldségeket, ízesítem sóval, borssal, kakukkfűvel és babérlevéllel, valamint friss petrezselyemzölddel és egy jó evőkanál dijoni mustárral. Alacsony fokozaton elkészítem a vadas alapot, ez kb. 1-1,5 óra.
Amikor a zöldségek megpuhultak és az ízek összeértek, akkor kiveszem a zöldséget és a levet. Ízesítem, tejszínnel és tejföllel leturmixolom, az állaga mártás sűrűségű kell legyen.
A spagettit sós vízben kifőzöm, leszűröm. Vajban átforgatom, apróra vágott petrezselyemmel ízesítem.
A vadas nyúlcombbal tálalom.



Készítette: Kiripolszki István




KORÁBBI ESEMÉNYEK