2011-05-23 - Párolt májusi karalábé pulykahússal töltve - Főzőbemutató

Párolt májusi karalábé pulykahússal töltve

Hozzávalók
4 db karalábé
25 dkg darált pulykahús
7 dkg rizs
2 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 egész tojás
2 ek tejföl
só, bors
1 csomó petrezselyem
2 dl főzőtejszín

Elkészítés
Apró kockára vágom a hagymát és a fokhagymát. A rizst olajon lepirítom és félig készre főzöm. A darált húshoz adom a rizst, a hagymát, a fokhagymát, az egész tojást és a fűszereket. A petrezselymet felaprítom és a fele mennyiséget szintén a darált húshoz adom.
A karalábé tetejét laposan levágom, belsejét karalábé vájóval kivájom és az üregbe töltöm a húsmasszát. Visszateszem a „kalapját” és 100°C-on a gőzpárolóban 30 perc alatt megpárolom.
A párolási idő természetesen attól függ, mennyire zsenge a karalábénk.
A másik hagymát apró kockákra vágom, olajon vagy vajon üvegesre pirítom.
A kivájt karalábé darabokat rádobom a megpárolt hagymára, átforgatom, sózom, borsozom és egy csipet cukorral ízesítem.
A főzőtejszínt elkeverem a tejföllel és ráöntöm.
Nagyon lassú tűzön addig főzöm, míg a karalábé darabok megpuhulnak. Hozzáadom a maradék aprított petrezselymet.
Tálaláskor a főzelékre ültetjük a töltött karalábékat.




KORÁBBI ESEMÉNYEK