2011-07-12 - Párolt fekete kagyló fokhagymás paradicsom szósszal és pirítóssal - Főzőbemutató

Párolt fekete kagyló fokhagymás paradicsommártással és pirítóssal

Hozzávalók
2 kg héjas fekete kagyló (cozze fajtájú)
1 csomó petrezselyem
1 chili paprika
1 fej fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
5 dl sűrű paradicsom lé
1 dl olívaolaj
8 szelet ciabatta
só, bors

Elkészítés
A kagylót a szakállától és a homoktól megtisztítom. Gőzpárolóban 100°C-on kb. 10-12 perc alatt meggőzölöm. Az olívaolajba beleteszem a fokhagymát és a petrezselymet (szára nélkül). Botmixxerrel pürésítem. A kagylót még forrón meglocsolom a petrezselymes, fokhagymás olajjal.
Mialatt a kagyló elkészül, elkészítem a paradicsomszószt: a finomra vágott vöröshagymát, a fokhagymát és az apróra vágott chili paprikát kevés olívaolajon lepirítom és felöntöm a paradicsomlével. Kb. 8-10 perc alatt összeforralom. Ízlés szerint sózom, borsozom.
A kenyérszeleteket megpirítom.
A még forró kagylókat nyakon öntöm a paradicsomszósszal és azonnal tálalom.

Készítette: Kiripolszki István




KORÁBBI ESEMÉNYEK