2011-02-05 - Paradicsomlekvár roston sült gomolyával - Főzőbemutató

Paradicsomlekvár

Hozzávalók
1 ek. barnacukor
2 gerezd fokhagyma, vékonyra szeletelve
10 dkg szárított paradicsom (ha olajban tartósított, elég a fele)
25 dkg hámozott egész paradicsom konzerv
4 ek. modenai balzsamecet

1 csokor friss bazsalikom

Elkészítés
A barnacukrot karamellizáljuk, beledobjuk a fokhagyma szeleteket és hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott szárított paradicsomot. Lassú tűzön kb. 1 percig pároljuk/pirítjuk.
Hozzáadjuk a konzerv paradicsomot és lassú tűzön, gyakran kevergetve, addig pároljuk míg lekvár állagú lesz.
A balzsamecettel ízesítjük, sózzuk és beleaprítjuk a friss bazsalikomot.

Roston sült gomolya

Hozzávalók
10 dkg grillezhető gomolya (lehet füstölt is)
némi finomliszt

Elkészítés
Az ujjnyi vastagra felszeletelt gomolyát beleforgatjuk a lisztbe. A TeppanYaki-t felforrósítjuk és egy papírtörlő segítségével megkenjük vékonyan napraforgó olajjal.
Az olajat hagyjuk ráégni, így nem fog leégni az ételünk.
Rátesszük a gomolya szeleteket a forró lapra és amint elkezd olvadni, átfordítjuk. Az egész művelet kb. 1 perc.


 




KORÁBBI ESEMÉNYEK