2012-08-09 - Miso leves tofuval - Főzőbemutató

Miso leves tofuval

Hozzávalók:
15 dkg miso paszta
15 dkg tofu
2 szál újhagyma
3 gramm(!) alga lapocska
kevés halszósz
5 gramm dashi granulátum (szárított tonhal)

Elkészítés:
A miso pasztát 1 liter vízzel gyöngyözésig forralom. Ízesítem 1 kávéskanál halszósszal, hozzáadom a dashi granulátomot és csak felforrósítom, nem forralom.
A tofut kb. 1x1 cm-es kockákra, az újhagymát hajszálvékonyra vágom. Felcsíkozom az algát. A csészébe teszem ezeket és erre merem a forró levest.





Készítette: Kiripolszki István
A hozzávalókat az Ázsia boltban vettük a Vámház körúton 




KORÁBBI ESEMÉNYEK