2011-12-15 - Mézeskalács - Főzőbemutató

Mézeskalács

Hozzávalók:
25 dkg méz
10 dkg porcukor
10 dkg vaj
1 egész tojás és 2 tojás sárgája
50 dkg finomliszt vagy fehér rozsliszt
1 kk szódabikarbóna
2-2 kávéskanál fahéj és mézeskalács fűszerkeverék

Elkészítés:
A mézet megmelegítem, hozzáadom a cukrot, a vajat, a fűszereket, a szódabikarbónát és a tojásokat. Robotgéppel alaposan kikeverem. Utána belekerül a liszt és a dagasztó spirállal sima tésztává keverem.
Néhány órára, vagy egy egész éjszakára pihentetem a hűtőben.
Ha kivettem a hűtőből átgyúrom, ha szükséges kevés lisztet adok még hozzá. Vékonyra nyújtom (4-5 mm) és 180 ⁰C forró levegő befújáson 5-6 perc alatt készre sütöm.
Készen vásárolt cukormázzal díszítettem.


Készítette: Kiripolszki István




KORÁBBI ESEMÉNYEK