2012-04-03 - Medvehagymába töltött juhtúró roppanós tavaszi zöldségekkel - Főzőbemutató

Medvehagymába töltött juhtúró roppanós tavaszi zöldségekkel

Hozzávalók:
1 csokor medvehagyma
20 dkg juhtúró
2 szem retek
frisé saláta vagy más roppanós saláta levél
koktélparadicsom
sárgarépa
angolzeller
olívaolaj
balzsamecet redukció

Elkészítés:
A medvehagymát leveleire szedem és kb. 1 percre beteszem a gőzpárolóba, lyukacsos tepsibe. Folpackra fektetem és keresztbe ráhalmozom a juhtúrót. Feltekerem a medvehagyma leveleket, a réteshez hasonlóan.
A salátából és a zöldségekből ágyat készítek és erre teszem a kb. 2 cm-esre vágott medvehagyma-juhtúró „rudakat”.
Olívaolajjal és balzsamecet redukcióval ízesítem, díszítem.




Készítette: Kiripolszki István




KORÁBBI ESEMÉNYEK