2011-07-12 - Majonézes scampis tésztasaláta - Főzőbemutató

Majonézes scampis tésztasaláta

Hozzávalók
50 dkg fusili tészta
1 dl majonéz
1 kávéskanál porcukor
1 evőkanál fehérborecet
1 dl olívaolaj
1 csomó petrezselyem
ugyanennyi snidling
½-1/2 háromszínű kaliforniai paprika
só, frissen őrölt fekete bors

Elkészítés
A tésztát a zacskón található leírás szerint megfőzőm, sós vízben. Leszűröm és hideg vízzel azonnal lehűtöm, hogy ne ragadjon. A rákot megtisztítom a farkától és a belétől. Gőzpárolóban 100°C-on 8-10 perc alatt készre párolom. Ízlés szerint sózom, borsozom és olívaolajjal meglocsolom.
A paprikát 1x1 cm-es kockákra vágom, a petrezselymet finomra vágom és a snidlinget felszeletelem. A lehűtött tésztához hozzáadom a zöldségeket, a rákot (ügyeljünk az arányokra) és az egészet elkeverem a majonézzel. Sóval, borssal, porcukorral és kevés fehérborecettel ízesítem.

Készítette: Kiripolszki István




KORÁBBI ESEMÉNYEK