2011-03-03 - Madártej - Főzőbemutató

Madártej

Hozzávalók
1 liter 2,8%-os zsírtartalmú tej
4 db tojás
4 evőkanál cukor
1 vanília rúd
1 teáskanál étkezési keményítő
szálasra vágott mandula

A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, ízesítjük a vanília rúd kikapart belsejével A tejet elkezdjük melegíteni és ha már langyos, hozzáadjuk a cukros tojást. Alacsony fokozaton főzzük, hozzáadjuk a kevés tejjel elkevert keményítőt, hogy sűrűbb sodót kapjunk. Folyamatosan kevergetjük és ha besűrűsödött, félretesszük.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk. Két kanál segítségével galuskákat formázunk belőlük.
A gőzpároló lyukacsos tálcáját kibéleljük sütőpapírral és erre szaggatjuk a galuskákat.
A gőzpárolót 100°C-ra felmelegítjük és betesszük a galuskákat, párolási idejük 10 perc.
A galuskákat beleszedjük a madártejbe és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Tálaláskor a szálasra vágott mandulával díszítjük!
 




KORÁBBI ESEMÉNYEK