2011-11-10 - Lassan sült libacomb kolbászos árpagyöngy kásával - Főzőbemutató

Lassan sült libacomb kolbászos árpagyöngy kásával

Hozzávalók a libasülthöz:
-4 libacomb
-kevés libazsír
-6 gerezd fokhagyma
-1 fej vöröshagyma
Hozzávalók az árpagyöngy kásához:
-20 dkg árpagyöngy
-2 db paradicsom
-1 db TV paprika
-1 csokor petrezselyem
-1 kávéskanálnyi borsikafű
-1 darab füstölt száraz kolbász
-1 evőkanál vaj
-1 evőkanál parmezán
-só, bors

Az árpagyöngy kása (rizottó) elkészítése
Kevés olíva olajon lepirítom a vöröshagymát, hozzáadom az előfőzött árpagyöngyöt. Felengedem zöldség alap lével. Ha elfőtte a levét és az árpagyöngy már majdnem puha, akkor hozzáadom az apró kockára vágott kolbászt, paprikát, paradicsomot és a finomra vágott petrezselymet és borsika füvet. Szükség szerint utólag sóval, borssal ízesítem.
Lehúzom a főzőlapról, hozzákeverem a vajat és a parmezán sajtot.

A libacomb elkészítése
A combokat megmosom, eltávolítom az esetleges tokokat, tollmaradványokat. Formázom: körben levagdosom róla a felesleges zsíros bőrdarabokat és a csontnál bevágom a bőrt, hogy sütés közben ne kapja össze a combot. Magas falú tepsiben, vagy cserépedényben elrendezem a combokat, sózom, borsozom és körberakom zöldségekkel, fokhagymával, vöröshagymával. Libazsírral felöntöm a tepsit, úgy, hogy a combokat félig ellepje. Beteszem a kombi gőzpárolóba, párás sütés funkcióval 1,5 óra alatt készre sütöm, maximum 180⁰C-os sütő hőmérsékletet használva. A gőz elősegíti a hús lassú, kíméletes puhulását, de ugyanilyen módon természetesen hagyományos sütőben is elkészíthető a sült.

Készítette: Kiripolszki István




KORÁBBI ESEMÉNYEK