2012-05-08 - Krémes rizottó zöldspárgával - Főzőbemutató

Krémes rizottó zöldspárgával


Hozzávalók
40 dkg Arborio (rizottó) rizs
1 fehér héjú hagyma
4-6 evőkanál olívaolaj
3 dl fehér bor
4-6 evőkanál vaj
4-6 evőkanál parmezán sajt
só, bors
30 dkg zöldspárga
1 l szárnyas zöldség alaplé

Elkészítés
Finomra vágom a hagymát, kevés olívaolajon megfonnyasztom. Hozzáadom a rizst és felhevítem. Meglocsolom fehérborral és amikor a bor elpárolgott, felengedem annyi alaplével, hogy ellepje a rizst. Ha elpárolgott, akkor ismét felengedem és így folytatom addig, míg elfogy az alaplé.
Amikor a rizottó már al dente (fogkemény), visszaforralom a levét.
A spárgát megmosom, meghámozom és leforrázom. Feldarabolom és hozzáadom a rizottóhoz. Az állaga „főzelék” sűrűségű legyen.
Belekeverem a parmezánt és a vajat, azonnal, forrón tálalom.




Jó étvágyat!
Készítette: Kiripolszki István




KORÁBBI ESEMÉNYEK