2012-08-09 - Kínai sült banán mézzel - Főzőbemutató

Kínai sült banán mézzel

Hozzávalók:
1 kg banán (nem túl puha, közepesen érett)
12,5 dkg finomliszt egy fél csomag sütőporral elkeverve
3 dkg kukoricaliszt
2,5 dl víz
citromlé
1 ek olaj
méz
olaj

Elkészítés:
Felkarikázom a banánt, kb. ujjnyi vastagon. A sütőporos lisztet és a kukoricalisztet elkeverem annyi hideg vízzel, hogy sűrű masszát kapjak, keverek hozzá néhány csepp citromlevet és az olajat.
A masszába mártom a banánszeleteket, bő, nem túl forró olajban aranybarnára sütöm.
A mézet felforrósítom egy serpenyőben és azzal locsolom meg a banánt.
Megszórhatjuk szezámmaggal, kesudióval vagy bármilyen olajos pirított maggal.




Készítette: Kiripolszki István




KORÁBBI ESEMÉNYEK