2012-03-06 - Illatos kecskesajttal sült spenótos-túrós palacsinta - Főzőbemutató

Illatos kecskesajttal sült spenótos-túrós palacsinta


Hozzávalók:
Palacsintatészta
12,5 dkg liszt
1 egész tojás
2 dkg élesztő
1,5 dl víz
1,5 dl tej
2 csipet só, 1 csipet cukor

Töltelék
1 csomag mirelit paraj püré
20 dkg tehéntúró
1 egészparadicsom konzerv
¼ fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
kevés olívaolaj
szerecsendió reszelék, só, bors

Elkészítés:
Felfuttatom az élesztőt a meglangyosított tejben kevés cukorral. Összekeverem a liszttel, tojással, vízzel, sóval és a hagyományos módon palacsintatésztát készítek.
Vékony palacsintákat készítek.
A fokhagymát összenyomom, kevés olívaolajon megdinsztelem és a jól lecsepegtetett parajt hozzáadom. Sózom, borsozom, kevés szerecsendióval ízesítem.
A hagymát apró kockákra vágom, a fokhagymát összenyomom és kevés olívaolajon megpirítom. Hozzáadom az egészparadicsom konzervet.
A túrót sózom és hozzákeverem a spenóthoz. A palacsintákat megtöltöm a túrós-spenóttal. Egy formába, vagy kisebb tepsibe beleteszem alulra a paradicsom főzetet.
Tornyokat vágok a palacsintákból és beleállítom a paradicsomos formába/tepsibe.
Megszórom reszelt kecskesajttal és sütőben, 200⁰C-on hőlégkeverésnél kb. 15 perc alatt készre sütöm.


Készítette: Kiripolszki István




KORÁBBI ESEMÉNYEK