2011-04-08 - Húsvéti sonka francia salátával és kaszinó tojással - Főzőbemutató

Húsvéti sonka francia salátával és kaszinó tojással

Francia saláta
Hozzávalók
majonézmártás:
1 dl majonéz
2 dl tejföl
1 kk mustár
1 kk citromlé
1 kk porcukor
csipet só és fehér bors

2 db krumpli
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
15 dkg zöldborsó
2 db alma
2 db savanyú uborka
Elkészítés
1 dl majonézt összekeverünk 2 dl tejföllel, belekeverjük a mustárt, a cukrot, a sót és a fehérborsot. Hozzákeverjük a citromlevet. Jól elkeverjük.
A zöldségeket megpároljuk a gőzpárolóban (puhulási sorrendben: répa-fehérrépa, krumpli, zöldborsó), hagyjuk kihűlni.
A majonézmártásba belekeverjük az apró kockákra vágott savanyú uborkát és az almát. A megpárolt zöldségeket (kivéve a zöldborsót) is apró kockákra vágjuk és belekeverjük. Tálalásig hűtőbe tesszük.




KORÁBBI ESEMÉNYEK