2011-06-14 - Házikolbász grillen, juhtúrós puliszkával - Főzőbemutató

Házikolbász grillen, juhtúrós puliszkával

Hozzávalók
2 pár grillezni való sertéskolbász (esetleg bajor kolbász, virsli)
olaj
25 dkg kukorica dara
10 dkg juhtúró
1 dkg vaj
só, bors
1 csokor petrezselyem
1 evőkanál szárított paradicsom

Elkészítés
A kolbászt a TeppanYaki-n megsütöm, kitálalom.
A puliszkához egy kisebb fazékban 2,5 dl vizet felforralok, megsózom. Amikor forr, hozzáadok kb. 3-4 púpozott evőkanál kukoricadarát, lassan, folyamatos kevergetés mellett.
Addig főzőm, amíg el nem válik az edény falától, ez kb. 6-8 perc. Ha megfőtt a daránk, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a vajat és a juhtúrót. A szárított paradicsomot felkockázzuk, a petrezselymet apróra vágjuk. Belekeverjük a puliszkába.
Még forrón kínáljuk a kolbászok mellé.

Készítette: Kiripolszki István




KORÁBBI ESEMÉNYEK