2012-01-02 - Hamburger - Főzőbemutató

Hamburger

Hozzávalók:
1 kg marhahús (75 dkg marha-hátszín vagy fehérpecsenye, 25 dkg marhafaggyú, kétszer átdarálva)
4 db hamburger buci (készen vásároltam)
fehér héjú hagyma
cheddar sajt
paradicsom
római saláta
majonéz, ketchup
1 csomó újhagyma
csemege uborka (összevágva annyi legyen, mint az újhagyma)
hasábburgonya

Elkészítés
A húst alaposan összegyúrom, kevés sóval ízesítem. Egy műanyag karika segítségével egyenként kb. 150 g-os pogácsákat készítek belőle.
A zöldségeket karikára vágom.
A hasábburgonyából mirelitet vásároltam.
A TeppanYakit maximális hőfokra hevítem (260 ⁰C), a húspogácsák mindkét oldalát 1-1,5 percig sütöm.
A hasábburgonyát a zacskón lévő elkészítési módnak megfelelően (amit én választottam: sütőben, 180 ⁰C-on, 15 perc) elkészítem.
Az újhagymát és a csemege uborkát apróra vágom, 2 dl majonézzel simára keverem.
A bucik mindkét oldalát a TeppanYaki-n kicsit megpirítom, megkenem a majonéz krémmel.
Beleteszem a húst, a sajtot és a zöldségeket. Tálaláskor kínálok hozzá majonézt, mustárt és ketchupot.
Hasábburgonyával kínálom.


Készítette: Kiripolszki István




KORÁBBI ESEMÉNYEK