2011-03-03 - Gyümölcsös párolt tejberizs - Főzőbemutató

Gyümölcsös párolt tejberizs

Hozzávalók
25 dkg rizs (ha lehet válasszunk tejberizsnek valót)
1 liter tej (min. 2,8%-os)
2 dl Hulala növényi habtejszín
10 dkg vaj
5 dkg kókuszreszelék
fahéj
vanília rúd
10 dkg cukor
eper, zöldalma, szeder, ananász….
mentalevél

Elkészítés
Egy hőálló edénybe tesszük a rizst, ráöntjük a tejet.
Belekeverjük a cukrot, belekaparjuk a vanília rudat, 1 fahéjat dobunk bele és beletesszük a vajat is.
Betesszük a gőzpárolóba és 100°C hőmérsékleten 35-40 percig pároljuk.
Ha elkészült, hagyjuk kihűlni.
A gyümölcsöket vékony szeletekre vágjuk és belekeverjük a rizsbe a kókuszreszelékkel együtt. A tejszínt habbá verjük és óvatosan belekeverjük, hogy a rizsszemek ne „pépesedjenek” el.
Ha nagyon száraznak találjuk, adhatunk még hozzá tejszínt (folyékonyan), akkor jó, ha jó krémes.
A tetejét mentalevéllel díszítjük.




KORÁBBI ESEMÉNYEK