2012-06-08 - Grillezett libamáj - mandulás sárgabarackkal - Főzőbemutató

Grillezett libamáj – mandulás sárgabarackkal

Hozzávalók
60 dkg hízott libamáj
50 dkg félkemény (nem túl érett) sárgabarack
10 dkg hámozott, egész mandulabél
2 evőkanál méz
frissen őrölt egész bors
csipetnyi só

Elkészítés
A májat 4 egyenlő részre, ujjnyi vastag szeletekre vágom. Felhasználásig hűtőbe teszem.
A sárgabarackot forró vízbe dobom pár pillanatra és meghámozom. Félbevágom, kimagozom.
A mandulát sütőben illatosra pirítom.
Egy teflon serpenyőben egy evőkanál mézen a felezett sárgabarackokat megpirítom, csipetnyi sóval és kevés frissen őrölt borssal megszórom. A végén hozzáadom a pirított mandulát és tányérra teszem.
Egy másik serpenyőben a libamáj szeleteket megsütöm, sózom, borsozom és a barackhoz adom.
A sütés: közepes fokozaton (nem túl forrón) addig sütöm mindkét oldalát, míg barnára nem pirul. Ez kb. 3-4 perc.



Készítette: Kiripolszki István




KORÁBBI ESEMÉNYEK