2012-06-08 - Grill bébi csirke tzatzkivel és mediterrán sült burgonyával - Főzőbemutató

Grill bébi-csirke tzatzikivel és mediterrán sült burgonyával

Hozzávalók
2-4 db bébi csirke (mérettől függően)
rozmaring
fokhagyma
olívaolaj
2 kígyóuborka
450 ml görög joghurt
só, bors
50 dkg újburgonya
10-15 dkg koktél paradicsom
10-15 dkg fekete olívabogyó

Elkészítés
A csirkét a mellcsont felőli oldalon bevágom a hasüregig és kinyitom. Sóval, borssal ízesítem, teszek rá 4 gerezd fokhagymát, 2 ágacska rozmaringot és olívaolajat. Egy órára állni hagyom, hogy az ízek összeérjenek.
Az uborkát nagylyukú reszelőn lereszelem, sózom, borsozom és állni hagyom, hogy kiengedje a levét.
A koktélparadicsomot megmosom, az olívabogyót leszűröm és egy tálba teszem. Hozzáadok 4 gerezd fokhagymát, félbevágva és két ág rozmaringot lecsipkedve.
Az apró szemű újburgonyát egy mosogatószivacs segítségével megtisztítom. Gőzpárolóban kb. 25 perc alatt majdnem puhára párolom. Összekeverem a zöldségkeverékkel, bőven meglocsolom olívaolajjal és 180⁰C-os sütőben kb. 15-20 perc alatt pirosra sütöm.
Az uborkát alaposan kinyomkodom, összekeverem a joghurttal, két gerezd préselt fokhagymát adok hozzá.
A csirkének először a belső felét serpenyőben megpirítom, majd a bőrös oldalát is. 180⁰C-ra előmelegített sütőben, hőlégkeverésnél 20-25 perc alatt készre sütöm.
Ez az étel TeppanYaki-n vagy szabadtéri grillen is elkészíthető, ott kicsit hosszabb sütési időre van szükség.




Készítette: Kiripolszki István




KORÁBBI ESEMÉNYEK