2011-03-03 - Gőzölt túrógombóc - Főzőbemutató

Gőzölt túrógombóc zsemlemorzsába forgatva, vaníliás tejföllel

Hozzávalók
50 dkg tehéntúró
2 tojás
4 evőkanál búzadara
4 evőkanál cukor + 2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
csipet só
8 evőkanál zsemlemorzsa
2 dkg vaj

Elkészítés
A túrót krumplinyomóval áttörjük, a tojással, a cukorral, a csipet sóval simára keverjük és 15-20 percre hűtőbe tesszük, hogy a dara megdagadhasson.
A masszából vizes kézzel (vagy fagylaltos kanál segítségével) gombócokat formázunk és a gőzpároló lyukacsos tálcájára tesszük.
100°C-on, 10 perc alatt meggőzöljük őket.
A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, hozzáadjuk a morzsát és a 2 evőkanál cukrot. Folyamatos kevergetés mellett világos barnára pirítjuk.
A tejfölt elkeverjük ízlés szerinti mennyiségű vaníliás porcukorral.
A kész gombócok mellé tesszük a tejfölt és rászórjuk a pirított morzsát.

Díszítéshez vanília rudat és mentalevelet használunk.




KORÁBBI ESEMÉNYEK