2012-08-09 - Garnéla curryvel töltött palacsinta (meleg előétel) - Főzőbemutató

Garnéla curryvel töltött palacsinta
(meleg előétel)

Hozzávalók:
20 dkg liszt
2 tojás
3 dl tej
2 dl szódavíz vagy szénsavas ásványvíz
csipet só
csipetnyi római kömény
10 dkg vörös curry paszta
2,5 dl kókusztej
1 piros kaliforniai paprika
1 szál újhagyma
1 evőkanál halszósz
1 evőkanál barna cukor
1 lime
1 csokor friss koriander
1 maréknyi zsenge zöldbab
25 dkg garnéla

Elkészítés:
A hozzávalókból a hagyományos módon közepesen vastag palacsintákat készítek. Megmosom a zöldségeket, vékony szeletekre vágom a paprikát, felkarikázom az újhagymát. A zöldbabot 3 cm-es darabokra aprítom.
A kókusztejet felmelegítem és elkeverem benne a vörös curry pasztát.
WOK-ban felolvasztom a barna cukrot, ráteszem a megpucolt garnélát. Megpirítom, hozzáadom a zöldségeket és azokat is megpirítom. Ízesítem a halszósszal és hozzáadom a kókusztejben felolvasztott vörös curry pasztát. Annyit adok belőle hozzá, hogy raguszerű állagú legyen és meg tudjam tölteni vele a palacsintát.
A palacsinták tetejét friss korianderrel megszórom és lime-mal tálalom, hogy ízesíthető legyen az asztalnál.



Készítette: Kiripolszki István




KORÁBBI ESEMÉNYEK