2011-12-15 - Fogas filé paprikás szószban, baconba töltött túrós csuszával - Főzőbemutató

Fogas filé paprikás szószban, baconba töltött túrós csuszával


Hozzávalók (fogas filé):
1 kg nyúzott fogas filé
1 kg hal-csont és aprólék
2 db TV paprika
1 db paradicsom
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 halászlé kocka
2 ek liszt
2 dl tejföl
1 kk őrölt pirospaprika

Hozzávalók (túrós csusza):
½ kg tehéntúró
20 dkg csusza tészta
2 dl tejföl
20 dkg bacon szalonna

Elkészítés:
A hal alap léhez a halcsontot a hagymával, a fokhagymával, a paprikával és a paradicsommal felrakom annyi vízben főzni, hogy bővel ellepje. Kb. 1 órán keresztül nagyon alacsony fokozaton -hogy éppen csak gyöngyözzön- forralom, pirospaprikával ízesítem, sózom, leszűröm. A visszamaradt levet egy tejfölös habarással besűrítem, annyira, hogy tejföl sűrűségű szószt kapjak. Ha szükséges, botmixerrel leturmixolom.
Elkészítem a túrós csuszát. A bacon szeletekkel kibélelek egy-egy darab alufóliát (az alufólia és a bacon közé folpackot is teszek, hogy a bacon ne ragadjon bele az alufóliába). A kész túrós csuszát a bacon szalonnára halmozom úgy, mintha rétest készítenék és feltekerem. Az alufólia két végét megcsavarom, rögzítem.
150⁰C-on kb. 20-25 perc alatt megsütöm. Erre azért van szükség, hogy a csusza a baconba szorítva felvegye a formát. Szeletelés előtt rövid ideig pihentetem.
Feldarabolom a halat, kevés olajban mindkét oldalát megpirítom, sózom.
A serpenyőbe beleöntöm a paprikás szószt és összeforralom a hallal.
Készítette: Kiripolszki István




KORÁBBI ESEMÉNYEK