2012-05-08 - Fehérspárga krémleves – garnéla rákfarokkal - Főzőbemutató

Fehérspárga krémleves – garnéla rákfarokkal

Hozzávalók
1 kg fehérspárga
1 db citrom
cukor, só, bors
fokhagyma
garnéla farok
1 ek. vaj
póréhagyma
2 db főző tejszín
2-3 db garnéla rákfarok / fő

Elkészítés
A póréhagymát karikára vágom, kevés vajon megfonnyasztom. A fehérspárgát megmosom, megtisztítom, a fás részeit eltávolítom. Felkarikázom, a póréhoz adom, és felengedem annyi vízzel, hogy ellepje. Sózom, borsozom, kevés cukorral ízesítem és a sprágát puhára főzöm.
Ha megpuhult,a főzőtejszínnel dúsítom és leturmixolom. Átszűröm, mivel a spárga a hámozás ellenére is valószínűleg szálas maradt.
A garnélát megpucolom, fokhagymás olajon hirtelen pirosra sütöm.
Tálaláskor kevés petrezselyemmel megszórom a leves tetejét és beleteszem a garnélákat.



Jó étvágyat!
Készítette: Kiripolszki István




KORÁBBI ESEMÉNYEK