2012-06-08 - Egészben sült arany durbincs chilis-szójás paraj salátával - Főzőbemutató

Egészben sült arany durbincs chilis-szójás paraj salátával

Hozzávalók
2 db, egyenként 80 dkg-os arany durbincs
1 fej fokhagyma
1 lime
friss rozmaring
olívaolaj, só, bors
bébi spenót levelek kb. 20 dkg
2-3 evőkanál szójaszósz
1-2 db chili paprika (attól függően, hogy milyen erőset szeretnénk)

Elkészítés
A halat megtisztítjuk a pikkelyeitől, hasüregét sózzuk, borsozzuk. Kevés olívaolajjal bedörzsöljük és beletömködünk friss rozmaringot és 2 gerezd fokhagymát, belelocsoljuk egy fél lime levét. Teflon serpenyőben a hal mindkét oldalát megpirítjuk és 180⁰C-ra előmelegített sütőben, hőlégkeverésnél kb. 15 perc alatt megsütjük.
A salátához a bébi spenót leveleket megmosom, ha van vastagabb szár benne, azt lecsipkedem, a leveleket leszárítom. A másik fél lime levét összekeverem kevés olívaolajjal és a szójaszósszal, frissen vágott chilivel ízesítem. Ez lesz a dresszing.
Összekeverem a spenót levéllel és tálalom a halhoz.



Készítette: Kiripolszki István




KORÁBBI ESEMÉNYEK