2012-01-01 - Csirkehúsos burrito - Főzőbemutató

Csirkehúsos burrito

Hozzávalók burrito:
tortilla lapok
tortilla chips
csirkemell
római saláta
vörös bab
paradicsom
sajt
fehér héjú hagyma
fokhagyma
olaj
10 dkg rizs
3-4 evőkanál natúr joghurt
Hozzávalók avokádó salsa:
1 avokádó
olívaolaj
lime
fokhagyma
paradicsom
só, bors
Hozzávalók paradicsom salsa:
1 hámozott paradicsom konzerv
3-4 közepes paradicsom
friss koriander
jalapeno paprika
fokhagyma
olívaolaj
só, bors
fehér héjú paprika

Elkészítés burrito:
A rizst a szokásos módon puhára főzöm és felhasználásig félrerakom hűlni.
A vörösbab konzervet jól lecsepegtetem. Lágy sajtot (fehér cheddar) lereszelek nagylyukú reszelőn és felhasználásig a hűtőbe teszem. Ropogós jégsalátát csíkokra vágok, a paradicsomot pedig vékony karikákra. A csirkemellet vékonyan felcsíkozom, sózom, őrölt korianderrel és frissen őrölt borssal ízesítem, megforgatom olíva olajban. A wokban felhevítem az olajat, megpirítom rajta a húst. A tortilla lapra rétegezem a hozzávalókat: hús, bab, rizs, zöldség, sajt és kevés joghurt. Ügyeljünk az arányokra, nem töltsük túl a burritot!
A töltés technikája: a kerek lap két szélét behajtjuk és a másik két (nem behajtott) szél valamelyikénél indulva feltekerjük a tortillát. Az illesztés kerül alulra és röviden átpirítjuk a burritokat. Forrón tálaljuk!


Elkészítés avokádó salsa:
2 db nem túlérett, de már puha avokádót vásárolunk. Meghámozom, eltávolítom a magját, apró darabokra vágom. Adok hozzá két gerezd összenyomott fokhagymát, belefacsarom 1 lime levét, sózom. 3-4 evőkanál olívaolajjal ízesítem és botmixerrel pürésítem. Egy paradicsom magját kikaparom, és csak a húsát felkockázom, hozzáadom az avokádókrémhez.
Paradicsom salsa:
A jó minőségű hámozott paradicsomkonzerv kockát botmixerrel leturmixolom (néhány mozdulattal, különben nagyon folyós lesz). A hagymát, a maréknyi jalapeno paprikát és a friss koriandert finomra vágom, hozzáadom a zúzott fokhagymát és az apró kockákra vágott friss paradicsomot (előzőleg kimagoztam). Kevés olíva olajjal krémesítem, sóval, borssal fűszerezem.


Készítette: Kiripolszki István




KORÁBBI ESEMÉNYEK