2012-03-06 - Couscous saláta aszalt gyümölcsökkel és mézes görög joghurttal - Főzőbemutató

Couscous saláta aszalt gyümölcsökkel és mézes görög joghurttal

Hozzávalók
20 dkg couscous
1 csomó friss koriander
2-3 szál friss menta
néhány szem aszalt füge, szilva, datolya
kevés olívaolaj
1 lime
1 narancs
1 pohár (20 dkg) görög joghurt
maréknyi mandula

Elkészítés
A couscous-t kevés olívaolajon halvány barnára pirítom. Felengedem 1,5 dl meleg vízzel. Lefedem és hagyom pihenni addig, míg felszívja a teljes vízmennyiséget. Ezalatt meg is puhul.
Félreteszem, hagyom kihűlni. Beleteszem a frissen vágott mentát és koriandert és a darabolt aszalt gyümölcsöket. A narancsnak kifacsarom a levét és hozzáadom.
Tálaláskor joghurtot kanalazok rá, meglocsolom mézzel és reszelt lime héjjal díszítem.
Vegetáriánusok az itt leírt módon, szójajoghurttal is készíthetik. A szójajoghurtot előző este szűrű szövésű vászonba kötjük és egy fakanál segítségével lecsepegtetjük, hogy ne legyen olyan folyós.





Készítette: Kiripolszki István




KORÁBBI ESEMÉNYEK