2012-08-09 - Chilis-szójás csirke szárnyak káposztával, savanyított gyömbérrel - Főzőbemutató

Chilis-szójás csirke szárnyak káposztával, savanyított gyömbérrel

Hozzávalók:
15 dkg sambal mais paszta
1 evőkanál halszósz
1-2 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál osztrigaszósz
1 evőkanál barnacukor
3 gerezd fokhagyma
1 marék snidling
10 dkg savanyított gyömbér
½ kínai kelkáposzta
rizsecet
olaj
1 kg csirkeszárny

Elkészítés:
A csirkeszárnyakat gőzpárolóban 20 perc alatt előpárolom. Bő, forró olajban pirosra sütöm őket.
Kevés napraforgó olajat hevítek WOK-ban, beleteszek 1 evőkanál barna cukrot és lepirítom. Ebbe teszem a sült csirkeszárnyakat és a szószokkal ízesítem őket. Hozzáadom a sambal mais pasztát is. Ha túl sűrű a szósz, akkor kevés csapvízzel higítom.
A kínai kelt vékony csíkokra vágom. Megszórom egy marék apróra vágott snidlinggel és rizsecettel meglocsolom.
A savanyított gyömbérrel tálalom.



Készítette: Kiripolszki István




KORÁBBI ESEMÉNYEK