2011-03-03 - Burgonyás derelye szilvával és mákkal - Főzőbemutató

Burgonyás derelye szilvával és mákkal

Hozzávalók
15 dkg finomliszt
50 dkg főtt burgonya
1 db tojás
csipet só
szilvalekvár
20 dkg mák
2 dkg vaj
porcukor

Elkészítés
A burgonyát alufóliába tekerve megpároljuk a gőzpárolóban, kb. 25-30 perc alatt. Burgonyanyomóval áttörjük. Összegyúrjuk a liszttel, a tojással és a sóval.
Egészen vékonyra nyújtjuk a tésztát és kerek lapocskákat szaggatunk belőlük.
Minden lapocska közepébe 1-1 teáskanál szilvalekvár kerül.
2 korongot a széleinél óvatosan összenyomkodjuk, hogy a lekvár majd ne folyjon ki!
A gőzpárolót felfűtjük 100°C-ra és 15 perc alatt meggőzöljük a derelyéket.
Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és elkavarjuk benne a porcukros mákot.
A derelyéket megforgatjuk a mákos masszában.
Mentalevéllel díszíthetjük!
 




KORÁBBI ESEMÉNYEK