2011-12-15 - Bőrös malaclapocka meleg lencsesalátával - Főzőbemutató

Bőrös malaclapocka meleg lencsesalátával

Hozzávalók:
1 db kötözött malaclapocka (kb. 1 kg)
2 kis fej vöröshagyma
1 db paradicsom
3-4 gerezd fokhagyma
1 db TV paprika
1 kanál sertés zsír
köménymag, só, őrölt bors
½ kg lencse
3 színű kaliforniai paprika
1 db angol zeller szára
1 db lilahagyma
1 csokor petrezselyem
1 ek mustár
0,5 dl főzőtejszín
1 ek tejföl

Elkészítés:
A lapockát beleteszem egy tepsibe. Aláteszem a sertészsírt, a feldarabolt zöldségeket, a fűszerekkel ízesítem. Kombi gőzpárolóban profi sütés (gőz és forró levegő befújás), 160 ⁰C-on, 2 órán keresztül sütöm.
Természetesen elkészíthetjük sima sütőben is. Lefedem alufóliával, kevés vizet öntök alá és 1,5 órán keresztül sütöm, utána leveszem a fóliát és még kb. fél órán keresztül pirítom.
Tálalásnál vékony szeletekre vágom.
A lencsét beáztatom hideg vízbe. Ha megszívta magát, leöntöm róla a vizet. Bő forró sós vízben, babérlevéllel, hagymával és fokhagymával puhára főzőm, kb. 20-30 perc, lencsétől függően.
Leszűröm, serpenyőben a tejszínnel és a tejszínnel összeforralom. A zellert felkarikázom, a paprikát apró kockákra vágom, a lilahagymát negyedekre darabolom. A zöldségeket hozzáadom a lencséhez és meghintem az apróra vágott petrezselyemmel.

Készítette: Kiripolszki István




KORÁBBI ESEMÉNYEK