2012-09-06 - Boldogság bombák iskolakezdéshez-tonkababbal illatosított francia csokoládétorta - Főzőbemutató

Tonkababbal illatosított francia csokoládétorta

Hozzávalók
4 személyre
35 dkg jó minőségű csokoládé pasztilla (min. 58%-os kakaó tartalmú)
24 dkg vaj
20 dkg porcukor
5 dkg liszt
7 tojás sárgája
7 tojás fehérje
3-4 szem tonkabab


Elkészítés
4 szem tonkababot belereszelem a még meleg felolvasztott vajba és legalább egy órát állni hagyom, hogy az aromája teljesen kioldódjon.
A csokoládé pasztillákat vízgőz felett felolvasztom, a tojásfehérjét kemény habbá verem. A tojássárgáját a cukorral és a liszttel simára keverem.
A lisztet és a cukrot célszerű beleszitálni, így szebb lesz a tésztánk.
Ha a csokoládé felolvadt, hozzáadom a vajat, amit előzőleg leszűrtem a tonkabab daraboktól. A cukros-lisztes tojássárgája masszát szintén hozzáadom, simára keverem.
A felvert tojásfehérjével lazítom a masszát, óvatosan hozzákeverem.
Egy csatos tortaformát kivajazok, kilisztezem, ebbe öntöm a tésztát.
Alsó/felső sütésen, 150 ⁰C-on30-35 perc alatt megsütöm.
Ha elkészült, langyosra hagyom kihűlni. A tetejét kevés porcukorral díszítem - adhatunk hozzá tejszínhabot- és tálalom.



Készítette: Kiripolszki István




KORÁBBI ESEMÉNYEK