2012-09-06 - Boldogság bombák iskolakezdéshez-áfonyás ricotta souflé - Főzőbemutató

Áfonyás ricotta souflé

Hozzávalók
(4 főre)
4 tojás sárgája és fehérje, szétválasztva
10 dkg kristálycukor
35 dkg ricotta
1 db citrom leve és lereszelt héja
1 rúd vanília
4 kiskanál áfonya lekvár
10 dkg friss áfonya
kevés vaj a formák kikenéséhez
kevés porcukor a formák kikenéséhez és a díszítéshez

Elkészítés
A ricottát keverőtálba öntöm. A tojássárgáját a cukorral és a reszelt citromhéjjal habosra keverem. A fehérjét kemény habbá verem.
A tojássárgáját simára keverem a ricottával, lazítom a kemény tojásfehérje habbal. A souflé formákat kivajazom, kiporcukrozom.
Beletöltök kevés áfonyalekvárt és pár szem friss áfonyát teszek rá.
Ráöntöm a keveréket, kb. 1 . ujjnyi helyet hagyok ki, hogy a tészta meg tudjon emelkedni.
180 ⁰C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütöm. Akkor kész, amikor a teteje szépen megpirult.




Készítette: Kiripolszki István




KORÁBBI ESEMÉNYEK