2011-06-14 - Bárány kebab mentás-joghurtos salátával, rozmaringos burgonyával - Főzőbemutató

Bárány kebab mentás-joghurtos salátával, rozmaringos burgonyával

Hozzávalók
50 dkg darált bárány comb, vagy lapocka
2 dl natúr joghurt
curry
koriander
2 szál újhagyma
római kömény
2 gerezd fokhagyma
1 nagyobb fej vöröshagyma
petrezselyem
menta
1 fej frise saláta
só, bors
rozmaring
olívaolaj
50 dkg újburgonya (parázsburgonya, kifli burgonya vagy sárga saláta burgonya)

Elkészítés
Finomra vágjuk a vöröshagymát és összenyomjuk a fokhagymát, kevés napraforgó olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a római köményt, a koriandert és a curryt (ízlés szerinti mennyiségben, a római köménnyel ne takarékoskodjunk), sózzuk, borsozzuk.
Ha elkészült hozzáadjuk a darált húshoz és finomra vágott korianderrel és újhagymával ízesítjük, színesítjük.
Jól összedolgozzuk és két órára, de legjobb ha egész éjszakára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
A húsmasszából vizes kézzel kicsi (kb. 4 cm-es) rudakat készítünk és bambusznyársra szúrjuk.
A Teppan Yaki-n mindkét oldalát meggrillezzük.
A salátát leveleire bontjuk, megmossuk és apró darabokra tépkedjük.
Elkészítjük a dresszinget: a joghurtot kikeverjük az apróra vágott mentával, sóval, borssal, kevés őrölt korianderrel ízesítjük, és a salátához adjuk.
A burgonyát alaposan megmossuk (nem hámozzuk), a nagyobbakat esetleg kettévágjuk. Gőzpárolóban 100°C-on 20-25 perc alatt előpároljuk (ellenőrizzük egy villával, hogy eléggé megpuhult –e?).
Ha elkészült, kevés olívaolajjal és frissen vágott rozmaringgal összekeverjük, sózzuk, borsozzuk és sütőben 180-200°C-on pirosra sütjük.
A burgonyát frissen tányérra tesszük, elrendezzük rá a salátát és ehhez kerül a frissen sült kebeb.

Készítette: Kiripolszki István




KORÁBBI ESEMÉNYEK