2011-02-05 - Bami goreng - Főzőbemutató

Bami goreng

Hozzávalók
400 g csirkemell, 1,5 cm-es darabokra felkockázva
150 g újhagyma, 3 cm hosszú darabokra vágva
3 fokhagymagerezd, szeletelve
10 g friss gyömbér, lereszelve
2 piros chili, felkarikázva, a magok eltávolítva
1 közepes cukkini, hajszálvékonyra szeletelve
1 fél fej kelkáposzta, vékony csíkokra vágva
1 közepes sárgarépa, hajszálvékonyra szeletelve
400 g vékony, ázsiai, tojásból készített tészta
2-3 ek. világos szójaszósz
2-3 ek. osztrigaszósz
2-3 ek. halszósz
pici méz
50 ml zöldség alaplé
1 tk. barna cukor
1 csokor koriander, felaprítva
Esetleg még:
100 g főtt garnéla, a farkával együtt
1 kisebb konzervdoboz bambuszrügy, lecsepegtetve


Elkészítés

Az olajat a WOK-ban füstölősre felhevítjük, rádobjuk a húst, a felszeletelt gyömbért és a fokhagyma szeleteket.
Hozzáadjuk az osztriga-, szója- és halszószt, pici mézet, megszórjuk a barna cukorral, beletesszük a chilit ízlés szerint (nem muszáj a teljes mennyiséget beletenni) és az aprított koriandert, folyamatos kevergetés mellett pirítjuk.
Beletesszük a hajszálvékonyra vágott zöldségeket is és nagy hőnél jól átpirítjuk.

Felforraljuk a vizet a tésztának, sózzuk, beletesszük a tésztát és kb. 4-5 percig főzzük (ne legyen puha, ázott), leszűrjük és beletesszük a WOK-ba.
rák. Tovább kevergetünk, magas hőfokon dolgozunk.
Hozzáadjuk a zöldség alaplevet, annyit, hogy jó szaftos legyen a tésztánk- és még egyszer jól átpirítjuk.




KORÁBBI ESEMÉNYEK