2012-09-06 - Főzőbemutató

Tiramisu kakaóbab törettel

Hozzávalók
4 adaghoz
25 dkg Savoiardi babapiskóta
4 tojássárgája
4 tojásfehérje
8 dkg porcukor
50 dkg mascarpone
5 dkg kakaóbab töret
5 dkg kakaópor
6 adag espresso kávé
6 kiskanál kristálycukor
kevés amaretto vagy kávélikőr

Elkészítés
A tojássárgáját a cukorral habosra keverem. A fehérjét keményre verem. A cukros tojássárgájához hozzákeverem a mascarponét és óvatosan hozzáadom a keményre vert fehérjét. Felhasználásig hűtőbe teszem.
Készítek kb. 4 dl erős feketekávét, hagyom kihűlni. Cukorral édesítem, kevés amaretto likőrrel ízesítem.
A babapiskótát megforgatom a kávéban (nem kell nagyon eláztatni).
Rétegenként lerakom a piskótát és a mascarpone krémet, a babapiskóta réteget megszórom a kakaóbab törettel.
Az utolsó réteg krém, ezt megszórom keserű kakaóporral.
Legalább egy órára hűtőbe teszem.





Készítette: Kiripolszki István




KORÁBBI ESEMÉNYEK